2019

През месец март стартира дългоочакваният ремонтът на ключовата улица ,,Иван Вазов“. Част от дейностите, които се извършиха бяха фрезоване на съществуващ асфалт (предварителен ремонт) и цялостно полагане на нов плътен асфалт, съгласно съществуващата ширина на улиците. Бяха положени нови бетонови бордюри, както и нови бетонни плочи на тротоарите.


На 6 юли 2019 г. в гр. Тетевен се проведе седмото издание на традиционния празник на любителите на ретро автомобилите „Трабант фест“. Събитието бе организирано от ,,Никсметал Груп“ – Ботевград и Национален клуб „Трабант“ с финансовата подкрепа на Община Тетевен и бе част от Програмата за развитие на туризма в община Тетевен за 2019 г. и хепънинга ,,Лято 2019 – туризъм за всички“.


През 2019 за пръв път от дълго време бяха почистени паметниците на Петко Милев Страшния и Васил Левски


На 22 юни в Тетевен се проведе четвъртото издание на Празника на Тетевенската саламура, което изпълни пл. „Сава Младенов“ със стотици жители и гости, дошли да опитат вкуса на автентичната рибена чорба. Бяха раздадени 2500 порции саламура, приготвени от тетевенски майстори–готвачи


Бе извършен ремонт на СУ ,,Георги Бенковски“ – гр. Тетевен


Бяха извършени ремонтни дейности и бе обновена беседката в близост до пенсионерския клуб в Тетевен


Започна възстановяването на паважната настилка по ул. ,,Хаджи Генчо” в гр. Тетевен


Николина Чакърдъкова, Неврокопският танцов ансамбъл, група D2 и местни фолклорни групи и таланти бяха част от колоритната програма на Традиционния есен панаир в гр. Тетевен


Преди наближаващия празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Община Тетевен откри още едно ремонтирано училище – ОУ „Георги Бенковски“ в с. Черни Вит. Това е единственото иновативно училище на територията на общината. Средствата, в размер на близо 60 хил. лв., бяха отпуснати от МОН след посещение на самия министър на образованието и науката.


Започна подмяната на тротоарната настилка по улица „Христо Ботев“ в гр. Тетевен


За поредна година Община Тетевен отбеляза празника Сирни Заговезни на площад ,,Сава Младенов“ . Деца от Центъра за подкрепа и личностно развитие пресъздадоха ритуали, характерни за празника – християнска прошка, играта „Хамкане“, прескачане на огън и гонене на злите духове, проведе се и обичайният за празника парад на маската.


В Тетевен стартира още един мащабен проект: „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. Той е на стойност 1 200 000 лв. Изпълнението на проекта обхваща ул. ,,Емил Марков“ ниска и висока зона, както и прилежащите улици към нея.


Положен бе асфалт и на ул. ,,Вит в кв. Полатен


Православната църква тържествено почита всяка година на 20 юли празника на Свети пророк Илия – Илинден. По традиция, Тетевенският манастир ,,Св. пророк Илия“ отбеляза своя храмов празник с тържествена литургия и курбан за здраве, а стотици жители и гости на община Тетевен дойдоха в манастира, за да се помолят за здраве и благополучие пред Св. Илия.


Стартира ремонтът и на НЧ ,,Съгласие – 1869 в гр. Тетевен


Община Тетевен и Българската федерация по бокс дадоха началото на Националната боксова лига 2019 с невиждано шоу в Тетевен


През годината стартира и втория етап от ремонта на ул. ,,Иван Вазов“ в Тетевен – отсечката от края на централната част до пресечката с Централна Кооперативна Банка


От 24 до 25 май 2019 г. в гр. Тетевен се проведе 4-тото издание на Международния детски турнир по футбол за Купата на Кмета на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева. Събитието бе съвместна проява на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен и Община Тетевен, като събра над 170 деца, родени през 2008 г.


Ул. ,,Здравец” в гр. Тетевен също бе ремонтирана


Бе извършен ремонт и на улица „Даковото“ в Рибарица /преди и след ремонта/


На 5-ти май се проведоха традиционни народни борби в село Галата, част от традиционния събор на селото. Борбите бяха в памет на Пенчо Шутев – дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността. Състезанията се проведоха под егидата на Николай Нанков – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, организирани със съдействието на Марин Орлинов.


Ул. ,,Димитър Благоев“ в гр. Тетевен след подмяната на водопровода, тротоарната настилка и асфалтирането на пътя


На 18 юли както всяка година в Тетевенското село Голям извор, едно от местата, в който Левски живее и днес, тържествено бяха отбелязани 182 г. от рождението на Васил Левски и 147 г. от създаването на Първия окръжен революционен комитет в Българско


Започна ремонтът и на покрива на ОУ „Георги Бенковски“ в село Рибарица


Пешеходната зона на ул. „Иван Вазов“ в новия си облик

Улица „Иван Вазов“ в Тетевен след извършените ремонтни дейности


Стартира полагането на първия пласт асфалт върху 15 км. общинския път, минаващ през с. Голям извор


Започна ремонтът на ключовия път между Рибарица и Тетевен


Изберете година, за да видите повече от това, което се случи в общината през последните четири:

2016 | 2017 | 2018 | 2019