2018

Беше направена първа копка за стартиране на строителството на нови 9,3 км от АМ „Хемус“ в участъка от Ябланица до п.в. „Боаза“. Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева подчерта, че чрез изграждането на магистралата ще бъдат осигурени нови възможности за град Тетевен и цялата община. Тя допълни, че така ще бъде облекчен трафика и ще се улесни достъпа до планинското градче, а това създава предпоставки за нови инвестиции и работни места, както и за развитието на туризма в региона.


През 2018, за трета поредна година, кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева откри превърналия се в традиция – Празник на Тетевенската саламура. Третото издание на празника беше съпроводен от кръшни хора, хубава музика, прекрасно настроение и незабравими емоции.

През 2018 бе обновено поредното училище на територията на община Тетевен. Д-р Мадлена Бояджиева и Детелина Силянова – Директор на Основно училище ,,Васил Априлов“ с. Градежница, прерязаха лентата и пожелаха ,,На добър час“ на учениците.


В Тетевен бе направена първа копка по реализирането на Проект „Основен ремонт на водопровод, тротоарни и улични настилки по улица „Иван Вазов“


Курортът Рибарица стана център на българския бит и култура. На 21 и 22 юли 2018 г., за единадесета година подред, м. Костина оживя с песни и танци. Над 80 състава от цяла Велика България разказаха за своите нрави и обичаи под звуците на вълшебните български инструменти. История и фолклорна памет в едно …


Девета санирана сграда получи Акт 16


Кметът на Община Тетевен направи оглед на дейностите по ремонта на физкултурния салон на НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен


През 2018 по инициатива на д-р Мадлена Бояджиева се състоя първата церемония по връчване на наградите „Спортист на годината 2017“ на територията на община Тетевен. Мероприятието имаше за цел да стимулира състезателите и техните треньори за успехите и постиженията им през изминалата година, а призът бе разделен в три подкатегории: „Индивидуален спорт“, „Колективен спорт” и „Треньор на годината с принос към развитието на детско-юношеския спорт 2017”.


На 6-ти ноември 2018 година в Тетевен, Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката и д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, откриха обновения сграден фонд на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване ,,Сава Младенов“ – Тетевен.


През август в село Черни Вит бе открит 38 – мият Общински фолклорен събор на народното творчество „ОТ ТИМОК ДО ВИТА”. Китното тетевенско селце събра близо 150 състава от 60 населени места.


Направена бе първата копка на предстоящата реконструкция на водопроводната мрежа в село Голям извор


на 22 август 2018 г., д-р Мадлена Бояджиева подписа договор с инж. Марин Колев Радевски, изпълнителен директор на ,,КАЛИНЕЛ“ ЕООД за приватизация на общинско предприятие ,,Четпром“ ЕООД.


На 24 май град Тетевен бе посетен от председателя на Народното събрание – Димитър Главчев. Той се срещна с кмета на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, като бяха обсъдени въпроси касаещи местната власт. Председателят на парламента се включи в Тържествената заря-проверка по повод 141-годишнина от Априлската епопея.


През декември в гр. Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“ и „Работодател на годината 2018“, като тази година имаше нова категория номинации – ,,Инвеститор на годината 2018“. Церемонията се проведе за втори път, като по този начин отново се даде публично признание за качеството на туристическите услуги и развитието на бизнеса.


Kметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева подписа три договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ, възлизаща на над  10 млн. лв. Първият проект e „Рехабилитация на участък от общински път LOV 1116 Тетевен, кв. Полатен – III-358 – Голям Извор до кръстовището с път – /I-3/ „Ябланица – Джурово”, община Тетевен“. Вторият проект е за „Рехабилитация на общинска улична мрежа: ул. „Иван Вазов”, гр. Тетевен; ул. „Вит” – кв. Полатен; ул. „Здравец”, гр. Тетевен; ул. „Даковото”, с. Рибарица и ул. „Васил Левски”, с. Галата“. Третият проект е за „Ремонт на СУ „Георги Бенковски“- гр. Тетевен“.


Общината облагороди зелена площ на входа на Тетевен


Проведе се предварително обсъждане на идеен проект „Основен ремонт на водопровод, тротоарни и улични настилки по улица „Иван Вазов“


През 2018 г. официално бе открит за посетители реставрираният манастир „Свети Пророк Илия“


Състоя се началната пресконференция по проект „Ремонт на Народно Читалище „Съгласие 1869 г.“ – гр. Тетевен


Община Тетевен и Община Радовиш, Република Македония подписаха Меморандум за сътрудничество и приятелство. Част от общите дейности в обхвата на сътрудничеството е кандидатстването по общи проекти, финансирани по европейски програми. Двете побратимени общини вече реализираха и първия си общ проект – „Заедно създаваме по-добро бъдеще“


Изберете година, за да видите повече от това, което се случи в общината през последните четири:

2016 | 2017 | 2018 | 2019