2017

През 2017 стартира проектът за ремонт, реставрация и подобряване на околното пространство на манастира „Св. пророк Илия“. Основна задача на проекта е да предложи мерки, необходими за ремонт и реставрация на сградата на църквата, монашеското крило с магерницата, оградата на имота, подобряване на околното пространство и вертикална планировка, като водещ е принципът за възстановяване и запазване на храма.


Голям извор реализира проект, насочен към подобряване на жизнената среда на селото. Облагородената и благоустроена централна част на Голям извор бе по проект „За чиста околна среда в село Голям извор, община Тетевен”. Дейностите по неговата реализация стартираха през юли и приключиха през септември 2017 г.


През 2017 година се проведоха две акции за почистване на замърсени терени на територията на цялата община. В кампанията активно се включи и кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева


През тази година завърши и ремонтът на ОУ „Георги Бенковски“ – село Черни Вит. По проекта беше извършено – обновяване на театралния салон на училището, като тук бе подменен покрива на сградата и ел. инсталацията, а през зимата е предвидено обектът да се използва и като физкултурен салон. В основната сграда бе подменена дограмата (врати и прозорци), както и подовите настилки в някои класни стаи, а учебното заведение вече разполага и с вътрешен санитарен възел.


Община Тетевен стана столица на фолклора с провеждането на втория Областен фолклорен фестивал „Тройче“ – Тетевен 2017. В събитието се включиха 23 състава и над 300 участници от: Тетевен, Ловеч, Ябланица, Троян, Луковит, Рибарица и др. Кметът на община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева отправи приветствие към присъстващите, а областният управител на Ловеч – Георги Терзийски даде старт на фестивала.


Извършваха се строително-ремонтните дейности на участъци от уличната мрежа на територията на цялата община.


Направена бе първа копка по проект „Реконструкция водопровод и сградни водопроводни отклонения по улица „Иван Вазов“, гр.Тетевен“


През 2017 Община Тетевен събра любителите на ретро автомобилите от цялата страна с провеждането на 5-то поредно издание на „Трабант фест“ в град Тетевен. Събитието се организира от Авто-мото клуб „Рейсинг мания Х-Тетевен“ със съдействието на Община Тетевен, като събра над 50 участника.


Стартира реновирането на стъпалата до църквата „Вс. Всех Святих“


По случай 180-та годишнина от рождението на Васил Левски и 145 години от създаване на Първи окръжен революционен комитет в Българско, през 2017 г. в Голям извор тържествено бе открит площад с името на Апостола на свободата – Васил Левски.


Бяха изградени нови водостоци и отводнителни канали, като бе извършен основен ремонт и на съществуващи на територията на цялата община. Обектите се намират на: ул. „Бели Вит“ на път III-358 гр. Тетевен, ул. ,,Даковото“, с. Рибарица и ул. „Цар Самуил“, с. Градежница.


Община Тетевен обнови две от екопътеките си – „Под пръските на водопада“ и „Нагоре към слънцето“.


На 1 ноември в Тетевен бе отбелязан двоен празник – Ден на народните будители и Празник на града. През 2017 се навършиха 140 години от Освобождението на Тетевен от османско иго, а събитието бе отбелязано с богата празнична програма, изпълнена с множество инициативи, които започнаха още на 28 октомври.


Направи се ремонт на улицата, водеща към манастир „Св. пророк Илия“.


По повод 141-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на войводата Георги Бенковски, на 25 май в местността Костина – с.Рибарица,  тетевенци и гости на общината сведоха глави пред паметта на загиналите герои.


Приключи цялостното саниране на три жилищни сгради – блоковете „Иван Туйков“, „Сава Младенов“ №14 и „144“ №10, вх. Д .


През 2017 г. в гр. Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2017“ и „Работодател на годината 2017 – с принос към младежката заетост“. Церемонията се провежда за първи път на територията на общината, а основната й цел бе да се даде публично признание за качеството на туристическите услуги в сферата на хотелиерството, както и да се мотивират фирмите активно да се включат в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат в родното си място.


Изберете година, за да видите повече от това, което се случи в общината през последните четири:

2016 | 2017 | 2018 | 2019